Vieren en Vasten (Donderdag 26 maart)

Geen ‘Vieren en vasten’ met elkaar in Jorwert. Wel een tekst ter overweging en een soep-recept. Lekker ite!

Vieren en vasten op donderdag

We zijn aangeland bij de vijfde zaligspreking van Jezus:

 Gezegend: de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden.
 Segene: de barmhertigen, want sy sille barmhertichheid ûnderfine. 

Deze dagen gaat er heel wat om in onze harten, van hartverwarmende verbondenheid met elkaar tot hartverscheurende beelden over ICs. En alles wat daar tussenin zit. Voor al die harten van ons sturen we je deze verzachtende woorden uit een gebed van Anneke Meiners:

 Dat groot mag zijn mijn hart, en warm, en toegenegen,
 als bron uit God gekregen, tot overvloed, tot zegen.
 Dat groot mag zijn mijn hart. 

Deze Turkse linzensoep, ooit op internet gevonden, is heel eenvoudig te maken. Het recept is voor vier personen.

Nodig:

1 kop linzen, 1 liter water, een scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 1 fijngesneden teentje knoflook, 2 heel fijngesneden uien, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen chilipepertjes, 2 el gehakte verse munt, 2 bouillonblokjes, klein scheutje citroen, snufje suiker, peper en zout naar smaak

De uien met de knoflook zachtjes fruiten in wat olijfolie. Tomatenpuree toevoegen en zacht meebakken. Water, linzen, bouillonblokjes en kruiden (behalve de munt) toevoegen. Na een half uur, als de uien heel zacht zijn, op smaak maken met citroensap, een snufje suiker, peper en zout. De munt erdoor roeren. Lekker met Turks brood.

Speak Your Mind

*